reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na červeném víně s opékaným bramborem a sladkou mrkví

Suroviny

  • hovězí pečeně 1 kg
  • cibule 2 ks
  • slanina 100 g
  • drcená rajčata 1/2 plechovky
  • červené víno 500 ml
  • tymián
  • brambory 1 kg
  • česnek 2-3 stroužky
  • zelená petržel
  • mrkev 2-3 ks
  • kus másla
  • cukr dle chuti
  • skořice 1 špetka
  • sůl
  • pepř

Hovězí maso nakrájíme na kostky a zprudka orestujeme, přidáme orestovanou cibuli, slaninu a pokrájený nebo drcený česnek. Přidáme drcená rajčata, kvalitní červené víno a vše spolu promícháme a pečeme dvě hodiny doměkkav troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Brambory omyjeme, rozkrájíme a dáme do trouby. Pečeme asi čtyřicet minut na 180 stupňů.

Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, zprudka opečeme na másle, přidáme muškátový oříšek a skořici.Pokud ji nechceme al dente, lehce ji zaprášíme moukou a podlijeme vývarem, ev. zbytkem vína.Dle potřeby dosolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Jídlo ozdobíme zelenou petrželí.

Zdroj: Hovězí na červeném víně s opékaným bramborem a sladkou mrkví; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cervenem-vine-s-opekanym-bramborem-sladkou-mrkvi  [On-line 02.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.