Suroviny
- hovězí pečeně 1 kg
- cibule 2 ks
- slanina 100 g
- drcená rajčata 1/2 plechovky
- červené víno 500 ml
- tymián
- brambory 1 kg
- česnek 2-3 stroužky
- zelená petržel
- mrkev 2-3 ks
- kus másla
- cukr dle chuti
- skořice 1 špetka
- sůl
- pepř
Hovězí maso nakrájíme na kostky a zprudka orestujeme, přidáme orestovanou cibuli, slaninu a pokrájený nebo drcený česnek. Přidáme drcená rajčata, kvalitní červené víno a vše spolu promícháme a pečeme dvě hodiny doměkkav troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Brambory omyjeme, rozkrájíme a dáme do trouby. Pečeme asi čtyřicet minut na 180 stupňů.
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, zprudka opečeme na másle, přidáme muškátový oříšek a skořici.Pokud ji nechceme al dente, lehce ji zaprášíme moukou a podlijeme vývarem, ev. zbytkem vína.Dle potřeby dosolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Jídlo ozdobíme zelenou petrželí.
Zdroj: Hovězí na červeném víně s opékaným bramborem a sladkou mrkví; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cervenem-vine-s-opekanym-bramborem-sladkou-mrkvi [On-line 02.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář