Suroviny
- hovězí zadní kýta 1 kg
- cibule 4 ks
- česnek 1 palička
- olej 100 ml
- hladká mouka 2 lžíce
- pepř
- červená paprika 2 lžičky
- špenátový protlak 400 g
- česnek 3 stroužky
- vejce 1 ks
- sůl
Bramborové knedlíky:
- brambory 1 ks
- vejce 1 ks
- hrubá mouka 500 g
- sůl 2 lžičky
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do pekáče dáme olej, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova, přidáme česnek nakrájený na plátky, přidáme maso, dvě lžičky papriky a prudce orestujeme z obou stran. Potom podlijeme studenou vodou a dusíme doměkka asi hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Vyndáme maso a omáčku zahustíme a scedíme.
Špenát necháme rozmrznout. V hrnci rozpálíme olej, přidáme špenát, tři stroužky česneku a podusíme asi deset minut. Zamícháme a můžeme podávat.
Na knedlíky uvaříme brambory v osolené vodě ve slupce doměkka, poté slijeme, necháme vychladnout, studené oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce, a hrubou mouku. Uhněteme středně tuhé těsto a vyválíme z něj čtyři válečky, které pak vaříme cca 20 – 25 minut ve vroucí vodě.
Zdroj: Hovězí na česneku, bramborový knedlík a špenát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesneku-bramborovy-knedlik-spenat [On-line 30.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář