reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na česneku, bramborový knedlík a špenát

Suroviny

  • hovězí zadní kýta 1 kg
  • cibule 4 ks
  • česnek 1 palička
  • olej 100 ml
  • hladká mouka 2 lžíce
  • pepř
  • červená paprika 2 lžičky
  • špenátový protlak 400 g
  • česnek 3 stroužky
  • vejce 1 ks
  • sůl

Bramborové knedlíky:

  • brambory 1 ks
  • vejce 1 ks
  • hrubá mouka 500 g
  • sůl 2 lžičky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do pekáče dáme olej, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova, přidáme česnek nakrájený na plátky, přidáme maso, dvě lžičky papriky a prudce orestujeme z obou stran. Potom podlijeme studenou vodou a dusíme doměkka asi hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Vyndáme maso a omáčku zahustíme a scedíme.

Špenát necháme rozmrznout. V hrnci rozpálíme olej, přidáme špenát, tři stroužky česneku a podusíme asi deset minut. Zamícháme a můžeme podávat.

Na knedlíky uvaříme brambory v osolené vodě ve slupce doměkka, poté slijeme, necháme vychladnout, studené oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce, a hrubou mouku. Uhněteme středně tuhé těsto a vyválíme z něj čtyři válečky, které pak vaříme cca 20 – 25 minut ve vroucí vodě.

Zdroj: Hovězí na česneku, bramborový knedlík a špenát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesneku-bramborovy-knedlik-spenat  [On-line 30.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.