reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na víně s bramborovou kaší

Suroviny

  • mléko
  • hovězí maso (např. líčka) 1 kg
  • vývar 200-300 ml
  • mrkev 200 g
  • celer 200 g
  • cibule 2 ks
  • olej 50 ml
  • červené víno 300 ml
  • rajský protlak 1 ks
  • máslo 50 g
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • hladká mouka na obalení
  • petrželka na ozdobení
  • brambory
  • máslo

Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu rozpálíme olej a zprudka maso opečeme ze všech stran. Jakmile je dohněda, vyndáme ho ven.

Do kastrolu přidáme opět trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme ji dozlatova. V polovině přidáme cibuli. K základu přidáme protlak a koření. Poté přidáme maso a po částech podléváme červeným vínem a vaříme, dokud se většina nevyvaří. Ke konci přidáme vývar, vše krátce povaříme a dáme do trouby přibližně na tři hodiny na 180-200 stupňů C.

Jakmile je maso měkké, vyndáme ho a vzniklou omáčku přecedíme a následně ji svaříme na požadovanou hustotu. Přidáme chlazené, na kostičky nakrájené máslo a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Hotové maso podáváme s bramborovou kaší.

Brambory uvaříme v osolené vodě. Po uvaření slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme, přitom přiléváme teplé mléko. Pokračujeme do té doby, dokud není kaše hladká.

Zdroj: Hovězí na víně s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-vine-s-bramborovou-kasi-0  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.