reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí plátek s pošírovanými knedlíčky

Ingredience

  • hovězí zadní 500 g
  • cibule 1 kus
  • půl kelímku plnotučné hořčice 1 dávka
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • máslo 1 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • smetana 250 ml
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • pošírované knedlíčky:
  • brambory 800 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka

1. Hovězí maso uvaříme do změknutí. Nakrájíme si najemno cibuli a osmahneme ji na másle. Přidáme mouku a mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit, pak přilejeme smetanu a metlou vymícháme dohladka. Přilejeme vývar, hořčici a muškátový oříšek a stále mícháme. Když má omáčka hustotu tak akorát, dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíčky a hovězím.

2. Knedlíčky: Syrové, oloupané brambory nastrouháme a slijeme tekutinu. Osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme husté těsto, z kterého vyválíme menší kulaté knedlíky, které vložíme do osolené vroucí vody a vaříme osm minut. Následně snížíme teplotu a utajeným varem, který by neměl přesáhnout 90°C, pošírujeme knedlíky dalších pět minut.

Zdroj: Hovězí plátek s pošírovanými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-platek-s-posirovanymi-knedlicky [On-line 18.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.