Ingredience
- hovězí zadní 500 g
- cibule 1 kus
- půl kelímku plnotučné hořčice 1 dávka
- dijonská hořčice 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- smetana 250 ml
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- pošírované knedlíčky:
- brambory 800 g
- polohrubá mouka 250 g
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
1. Hovězí maso uvaříme do změknutí. Nakrájíme si najemno cibuli a osmahneme ji na másle. Přidáme mouku a mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit, pak přilejeme smetanu a metlou vymícháme dohladka. Přilejeme vývar, hořčici a muškátový oříšek a stále mícháme. Když má omáčka hustotu tak akorát, dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíčky a hovězím.
2. Knedlíčky: Syrové, oloupané brambory nastrouháme a slijeme tekutinu. Osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme husté těsto, z kterého vyválíme menší kulaté knedlíky, které vložíme do osolené vroucí vody a vaříme osm minut. Následně snížíme teplotu a utajeným varem, který by neměl přesáhnout 90°C, pošírujeme knedlíky dalších pět minut.
Zdroj: Hovězí plátek s pošírovanými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-platek-s-posirovanymi-knedlicky [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář