reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory

  • 1,5 kg hovězího zadního
  • 2 lžíce hladké mouky (cca)
  • pepř, sůl
  • špetka koření na roštěnky
  • 300 ml červeného vína
  • 300–350 ml vývaru
  • 3–4 lžíce konzervovaných brusinek
  • 1,5–2 kg brambor
  • 50 g másla
  • mléko nebo smetana na vaření dle chuti
  • lahůdková či jarní cibulka

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Mělo by lehce zhnědnout. Přendáme na talíř a asi 5 minut opékáme nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, přilijeme víno a vývar a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou maso dusíme, dokud nezměkne. Mělo by to trvat asi hodinu a kousek. Poté zkusíme, zda je maso měkké. Pokud ano, vyjmeme ho z omáčky opět na talíř a omáčku rozmixujeme. Opět maso vrátíme, přidáme brusinky, případně dochutíme a provaříme ještě asi 5 minut. Připravíme si brambory. Oloupeme, nakrájíme a vložíme do vroucí osolené vody na 20 minut. Poté vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přidáme pepř, případně sůl, přilijeme vlažnou smetanu či mléko, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-platky-na-vine [On-line 17.11.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.