reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí po burgundsku

Ingredience:

  • 700 g hovězího masa
  • 150 g libovější slaniny
  • 300–500 ml červeného vína
  • 300 ml vývaru
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 větší rajský protlak (2–3 lžíce)
  • hladká mouka
  • tymián
  • 2 bobkové listy
  • máslo
  • olivový olej
  • pepř, sůl

Ingredience – kaše:

  • brambory
  • celer
  • mléko
  • máslo
  • sůl

Troubu rozehřejeme na 230°C.Maso nakrájíme na kostky o rozměru asi 4cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2cm, orestujeme na jedné lžíci oleje. Vyndáme ji a na výpeku orestujeme kostky masa dohněda. Orestované maso přendáme do kastrolu, ve kterém ho budeme péct v troubě, k tuku přidáme plátek másla a ještě orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev. Zeleninu přidáme k masu, vše osolíme a opepříme, poprášíme dvěma lžícemi mouky a kastrolem zatřeseme, aby se maso obalilo moukou. Vložíme na 4 minuty do trouby. Poté vyndáme, teplotu v troubě snížíme na 150°C. Kastrol dáme na plotýnku a přilijeme vývar a červené víno tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a tymián, bobkový list. Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme 3 hodiny, po každé hodině promícháme.

Zeleninová kaše – povaříme v hrnci brambory a celer. Až je zelenina uvařená, rozmixujeme, přidáme vlažné mléko, máslo a osolíme. Vymixujeme do hladka.

Zdroj: Hovězí po burgundsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-po-burgundsku-4  [On-line 07.11.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


osm × = 24


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.