Potřebujeme:
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule nadrobno nakrájené
- 800 g hovězího masa na kostky
- 100 g špeku nebo slaniny na proužky
- 500 ml vína (červené suché)
- 1 mrkev
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 snítky tymiánu
- 2ks bobkového listu
- 1 stroužek česneku nakrájený na jemno
Na dokončení:
- nakládané cibulky
- žampiony
- plochou petržel
- bagetu
- máslo
- sůl
- pepř
Na oleji orestujeme cibuli dotmava, přidáme maso, které ochutíme solí a pepřem. Vše krátce a prudce orestujeme. Pak maso zaklopíme a dusíme ve vlastní šťávě velmi pozvolna, až do vyrestování šťávy na tuk. Přidáme bylinky a protlak a česnek. Krátce orestujeme a zalijeme vínem. Víno necháme postupně vyvařit a dolijeme vývarem. Maso dusíme do měkka.
Na pánvi orestujeme žampióny, přidáme cibulku a nakonec přidáme nasekanou plochou petržel. Bagetu zapečeme v troubě na 200 C a ihned servírujeme.
Zdroj: Hovězí po Burgundsku; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hovezi-po-burgundsku-5-5.html [On-line 06.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář