reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

FRANCOUZSKÉ JELÍTKO S KAŠÍ A JABLKEM A KACHNÍ PARMENTIER

Suroviny:

  • jelítko
  • kachní confit
  • kachní šťáva
  • bramborová kaše
  • 1 jablko
  • máslo
  • oregano
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Nejdříve si připravíme parmentier: kousek jelítka vymačkáme do mísy a přidáme nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolíme, opepříme a směs spojíme. Vytvarujeme placičky a necháme orestovat na oleji.

Zbytek jelítka propícháme, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichytíme párátkem.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujeme spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidáme kousek másla a necháme rozpustit.

Na jeden talíř nandáme opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.

Oboje podáváme s bramborovou kaší.

Zdroj: FRANCOUZSKÉ JELÍTKO S KAŠÍ A JABLKEM A KACHNÍ PARMENTIER; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/francouzke-recepty-zdenka-pohlreicha [On-line 06.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.