reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí po Burgundsku

Potřebujeme:

  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule nadrobno nakrájené
  • 800 g hovězího masa na kostky
  • 100 g špeku nebo slaniny na proužky
  • 500 ml vína (červené suché)
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 snítky tymiánu
  • 2ks bobkového listu
  • 1 stroužek česneku nakrájený na jemno

Na dokončení:

  • nakládané cibulky
  • žampiony
  • plochou petržel
  • bagetu
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Na oleji orestujeme cibuli dotmava, přidáme maso, které ochutíme solí a pepřem. Vše krátce a prudce orestujeme. Pak maso zaklopíme a dusíme ve vlastní šťávě velmi pozvolna, až do vyrestování šťávy na tuk. Přidáme bylinky a protlak a česnek. Krátce orestujeme a zalijeme vínem. Víno necháme postupně vyvařit a dolijeme vývarem. Maso dusíme do měkka.
Na pánvi orestujeme žampióny, přidáme cibulku a nakonec přidáme nasekanou plochou petržel. Bagetu zapečeme v troubě na 200 C a ihned servírujeme.

Zdroj: Hovězí po Burgundsku; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/hovezi-po-burgundsku-5-5.html [On-line 06.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.