reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA

Suroviny:

  • 4 cibule
  • 1 dcl šampaňského
  • 2 dcl drůbežího vývaru
  • máslo
  • bageta
  • plátkový sýr
  • strouhaný sýr
  • tymián
  • pažitka
  • olivový olej

V kastrůlku necháme rozehřát máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Osolíme a opepříme. Když se cibule začne přichytávat na dno hrnce, dáme ho stranou, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odstát. Pak vrátíme zpátky na sporák, přidáme čerstvý tymián a zalijeme šampaňským a drůbežím vývarem.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájené plátky bagety.

Polévku nandáme do misek, přidáme krutony, pak plátek sýra a navrch posypeme sýrem strouhaným.

Misky dáme do vyhřáté trouby a necháme zapéct dozlatova. Potom posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Zdroj: FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/francouzke-recepty-zdenka-pohlreicha [On-line 06.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.