Suroviny
- hovězí žebra 1 kg
- morková kost 2 ks
- pepř 4 kuličky
- bobkový list 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev 1-2 ks
- celer 1 ks
- petržel 1 ks
- nudle
- petrželka nebo pažitka
Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou aspoň hodinu od doby varu. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a na kostičky nakrájené uvařené maso. Hojně posypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Na závěr polévku ještě dochutíme a podáváme horkou.
Zdroj: Hovězí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-1 [On-line 06.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář