reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak na zeleném pepři a smetaně, restované fazolky, šťouchaný brambor

Suroviny

  • hovězí roštěná 1-1,5 kg
  • hovězí vývar 1 lžíce
  • worcestr
  • brambory 600 g
  • jarní cibulka
  • nakládaný zelený pepř
  • fazolové lusky 600 g
  • česnek 4 stroužky
  • tymián
  • sójová omáčka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • smetana ke šlehání 31% 250 g

Na pánev nalijeme smetanu, přidáme vývar, nakládaný zelený pepř, lehce zakápneme sójovou omáčkou a worcesterem. Dochutíme solí a chvilku povaříme.
Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme. Na másle a olivovém oleji brambory orestujeme, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a rozšťoucháme. Dochutíme.
Na másle a olivovém oleji orestujeme fazolky s plátky česneku. Zakápneme sójovou omáčkou a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
Maso důkladně omyjeme a papírovou utěrkou osušíme, osolíme, opepříme. Na másle a olivovém oleji maso orestujeme, stačí 3 – 5 minut z každé strany. Záleží, jak máme maso vysoké, ideálně dva centimetry.

Zdroj: Hovězí steak na zeleném pepři a smetaně, restované fazolky, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-na-zelenem-pepri-smetane-restovane-fazolky-stouchany-brambor  [On-line 21.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.