- steaky z hovězí svíčkové 5 kusů
- brambory 1 kg
- polníček 2 kusy
- cherry rajčata 1 miska
- hladká mouka 2 lžíce
- olej
- sůl
- pepř
- olivový olej 2 lžíce
- ocet 1 lžíce
- cukr 1 špetka
- česnek 1 stroužek
Balkánská omáčka
- majonéza 1 sklenice
- zakysaná smetana 2 lžíce
- balkánský sýr 1 balení
Odblaníme svíčkovou a nakrájíme silnější steaky. Naklepeme jen hřbetem dlaně. Vytvarujeme, opepříme a v oleji uložíme do chladu. Maso před restováním osolíme a na rozpáleném oleji opékáme maximálně tři minuty z každé strany. Podlijeme šťávou, kterou jsme uvařili z odřezků masa a mouky. Steaky podáváme s brambory, zeleninovým salátem a balkánskou omáčkou, kterou umícháme z kysané smetany, majonézy a nastrouhaného balkánského sýra.
Brambory uvaříme ve slupce a skoro měkké je dáme ještě do trouby a pečeme asi deset minut.
Připravíme salát z cherry rajčat. Rozpůlíme je a smícháme s omytým natrhaným polníčkem, který dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem, octem a rozdrceným česnekem. Pečlivě smícháme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-s-opecenymi-bramborami-balkanska-omacka [On-line 16.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář