reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzená krémová s hráškem

  • uzené žebro 1 kg
  • voda 1.5 l
  • sůl 1 lžička
  • hladká mouka (zahuštění) 2 lžíce
  • smetana 250 ml
  • mléko 500 ml
  • hrášek (čerstvý nebo mražený) 0.5 kg
  • bazalka 1 snítka

Uzená žebra vaříme až do fáze, kdy maso odpadá od kosti. Polévku osolíme a zahustíme. (Hladkou mouku smícháme v poměru jedna ku jedné s vodou.) Vaříme dalších dvacet minut. Dochutíme smetanou na vaření. Těsně před podáváním orestujeme hrášek a asi deset minut ho provaříme s mlékem. Dáme do polévky, kterou ozdobíme bazalkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uzena-kremova-polevka-s-hraskem [On-line 16.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.