reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak s opečenými bramborami, balkánská omáčka, polníčkový salát

  • steaky z hovězí svíčkové 5 kusů
  • brambory 1 kg
  • polníček 2 kusy
  • cherry rajčata 1 miska
  • hladká mouka 2 lžíce
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej 2 lžíce
  • ocet 1 lžíce
  • cukr 1 špetka
  • česnek 1 stroužek

Balkánská omáčka

  • majonéza 1 sklenice
  • zakysaná smetana 2 lžíce
  • balkánský sýr 1 balení

Odblaníme svíčkovou a nakrájíme silnější steaky. Naklepeme jen hřbetem dlaně. Vytvarujeme, opepříme a v oleji uložíme do chladu. Maso před restováním osolíme a na rozpáleném oleji opékáme maximálně tři minuty z každé strany. Podlijeme šťávou, kterou jsme uvařili z odřezků masa a mouky. Steaky podáváme s brambory, zeleninovým salátem a balkánskou omáčkou, kterou umícháme z kysané smetany, majonézy a nastrouhaného balkánského sýra.

Brambory uvaříme ve slupce a skoro měkké je dáme ještě do trouby a pečeme asi deset minut.
Připravíme salát z cherry rajčat. Rozpůlíme je a smícháme s omytým natrhaným polníčkem, který dochutíme olivovým olejem, solí, pepřem, octem a rozdrceným česnekem. Pečlivě smícháme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-s-opecenymi-bramborami-balkanska-omacka [On-line 16.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.