Suroviny
Steak:
- hovězí zadní 200 g/ osoba
- sůl
- pepř
- olej
Šťouchané brambory:
- brambory 500 g
- rozmarýn
- pepř
- sůl
- pažitka 1 hrst
- máslo 1 oříšek
- olej 1 lžíce
- šalotka 3 ks
- vývar 500 ml
Pepřová omáčka:
- zelený nakládaný pepř 2 lžíce
- kuřecí vývar 500 ml
- olej 1 lžíce
- sůl
- smetana (30%) 250 ml
- šalotka 2 ks
Hovězí steak: naložíme do oleje, osolíme, opepříme a děláme na elektrickém grilu na plný výkon zhruba 5 minut dle propečení.
Pepřová omáčka: do pánve nalijeme olej, rozehřejeme, poté vložíme šalotku, necháme zesklovatět, poté přisypeme zelený pepř, necháme další cca 2 minutky orestovat, vlijeme hovězí vývar, necháme povařit, poté přiléváme smetanu, aby byla omáčka tak akorát hustá, osolíme a zredukujeme dle potřeby.
Šťouchané brambory: brambory oloupeme, okrájíme, osolíme a dáme vařit, poté si na pánvi zpěníme šalotku, kterou přimícháme k uvařeným rozšťouchaným bramborám, přidáme máslo, pažitku a rozmarýn dle chuti.
Zdroj: Hovězí steak s pepřovou omáčkou a šťouchanými brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-s-peprovou-omackou-stouchanymi-brambory [On-line 13.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář