reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak se šťouchanými bramborami, pečenou zeleninou a pepřovou omáčkou

Suroviny

  • hovězí svíčková
  • cibule 3 ks
  • řepa 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • pastinák 2 ks
  • máslo
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř
  • bílý pepř
  • smetana
  • česnek
  • hladká mouka
  • větší brambor 6-8 ks
  • tymián špetka

Oloupeme a nakrájíme brambory, které uvaříme v osolené vodě. Po uvaření rozšťoucháme. Osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na másle a smícháme se šťouchanými brambory.
Na plech vložíme oloupanou a nakrájenou zeleninu. Zakápneme ji olejem, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a pečeme v troubě na 220°C asi 20-30 minut. Během pečení dvakrát až třikrát promícháme.
Nakrájíme svíčkovou na pět dílů, lehce stlačíme dlaní, opepříme (nesolíme!), zprudka smažíme na pánvi s trochou řepkového oleje dvě minuty z každé strany. Poté přidáme na posledních pět minut na plech k zelenině. Vytáhneme a necháme tři minuty odpočinout, až teď můžeme osolit.
Na pánev, kterou jsme použili na smažení steaků (s výpekem) dáme lžíci másla, přidáme lžičku mletého bílého pepře, kelímek smetany a zaprášíme lžící hladké mouky. Osolíme, ochutíme malým stroužkem česneku, a přivedeme k varu. Vaříme tři minuty do zhoustnutí a můžeme podávat.

Zdroj: Hovězí steak se šťouchanými bramborami, pečenou zeleninou a pepřovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-se-stouchanymi-bramborami-pecenou-zeleninou-peprovou-omackou  [On-line 26.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.