Suroviny
- odkrojky ze svíčkové nebo roštěné 800 g
- žampiony 200 g
- rajčatové pyré 100 g
- šalotka 4
- kapary 4
- šťáva z 1 citronu
- zakysaná smetana 500 ml
- koňak nebo vodka 100 ml
- pikantní hořčice 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- máslo 100 g
- bobkový list
- hladkolistá petrželka na posypání
- sůl a mletý pepř
Na másle s olejem zprudka opečte proužky hovězího masa, přelijte alkoholem a oflambujte. V hrnci opečte šalotku, žampiony a kapary.
Přidejte cukr, rajčatový protlak a krátce poduste.
Smetanu smíchejte s hořčicí, citronovou šťávou, bobkovým listem, přidejte do hrnce, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí.
Na závěr vmíchejte maso, prohřejete a podávejte s hranolky.
Zdroj: Hovězí stroganoff; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/hovezi-stroganoff [On-line 04.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář