reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí stroganoff

Suroviny

  • odkrojky ze svíčkové nebo roštěné 800 g
  • žampiony 200 g
  • rajčatové pyré 100 g
  • šalotka 4
  • kapary 4
  • šťáva z 1 citronu
  • zakysaná smetana 500 ml
  • koňak nebo vodka 100 ml
  • pikantní hořčice 1 lžíce
  • olivový olej 2 lžíce
  • máslo 100 g
  • bobkový list
  • hladkolistá petrželka na posypání
  • sůl a mletý pepř

Na másle s olejem zprudka opečte proužky hovězího masa, přelijte alkoholem a oflambujte. V hrnci opečte šalotku, žampiony a kapary.
Přidejte cukr, rajčatový protlak a krátce poduste.
Smetanu smíchejte s hořčicí, citronovou šťávou, bobkovým listem, přidejte do hrnce, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí.
Na závěr vmíchejte maso, prohřejete a podávejte s hranolky.

Zdroj: Hovězí stroganoff; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/hovezi-stroganoff [On-line 04.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.