reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí svíčková, houskový knedlík, brusinky, šlehačka

Suroviny

  • falešná hovězí svíčková 2 kg
  • špek 200 g
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • celer menší 1 ks
  • pepř celý
  • tymián
  • nové koření
  • bobkový list
  • jalovec 5 kuliček
  • sůl
  • Halali směs 300 ml
  • citron 1 ks
  • zakysaná smetana 500 ml
  • smetana na vaření 300 ml
  • mléko dle potřeby
  • plnotučná hořčice 2 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • máslo 1/2

Houskový knedlík

  • rohlík 4 ks
  • vejce 3 ks
  • dětská krupička na zahuštění
  • mléko dle potřeby
  • bylinky dle chuti

Hovězí maso omyjeme a prošpikujeme špekem nebo slaninou, potřeme roztopeným máslem a tymiánem. Dáme do nádoby, ve které se maso bude péci. Na dno nádoby dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření. Přidáme maso, polejeme rozpuštěným máslem a přidáme směs Halali, poklademe citronem nakrájeným na kolečka a nádobu uložíme do chladu, nejlépe přes noc. Před pečením maso osolíme.

Když je maso měkké, doděláme omáčku. Maso vyjmeme, do výpeku dáme smetanu rozmíchanou s moukou, zakysanou smetanu rozšlehanou s hořčicí a opatrně vaříme 15-20 minut, aby nám omáčka zhoustla a nesrazila se. Nakonec omáčku rozmixujeme a přecedíme, v případě potřeby přidáme mouku a cukr.

Na houskové knedlíky suroviny smícháme dohromady, osolíme a vytvoříme válce, které dáme buď do fólie, nebo do vymazaných hrnků. Vaříme asi 20 minut.

Zdroj: Hovězí svíčková, houskový knedlík, brusinky, šlehačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-svickova-houskovy-knedlik-brusinky-slehacka  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.