reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí svíčková s domácím houskovým a karlovarským knedlíkem

Suroviny

  • hovězí zadní 1,5 kg
  • kořenová zelenina 500 g
  • slanina 100 g
  • máslo 100 g
  • cibule 1 ks
  • nové koření 4 kuličky
  • bobkový list 2 ks
  • celý pepř 4 ks
  • sůl
  • cukr dle chuti
  • citronová šťáva nebo ocet
  • smetana 400 ml
  • brusinkový kompot

Maso prošpikujeme hranolky slaniny a opečeme je ze všech stran na oleji nebo oleji s máslem(nebude se pak připalovat). Hovězí vyjmeme a na výpeku opečeme nahrubo nastrouhanou zeleninu a pokrájenou cibuli. Jakmile mrkev pustí barvu, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme koření, přilejeme ocet, vložíme maso a pečeni zalijeme vroucím vývarem. Hrnec či pekáč i s poklicí vložíme do trouby a pečeme do změknutí masa – až dvě hodiny ve středně vyhřáté troubě.

Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme na plátky a omáčku rozmixujeme. Je-li třeba, zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme aspoň dvacet minut. Poté podle potřeby dosolíme, zjemníme smetanou, dochutíme citronovou šťávou a lístkem másla, již nevaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem a karlovarským knedlíkem a s terčíkem z citronu a brusinek.

Zdroj: Hovězí svíčková s domácím houskovým a karlovarským knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-svickova-s-domacim-houskovym-karlovarskym-knedlikem  [On-line 08.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.