Ingredience
- hovězí kýta 600 g
- sweet chilli omáčka 1 lžíce
- šalotka 1 kus
- dijonská hořčice 1 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- drcený kmín 1 špetka
- sladká paprika 1 špetka
- čerstvě mletý pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- krajíce chleba na topinky 8 kusů
- olej na smažení 1 dávka
- česnek 5 stroužků
na salát:
- natrhaný očištěný listový salát 1 dávka
- cherry rajčátka 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Maso dvakrát umeleme nebo naškrábeme ostrým nožem a smícháme s uvedenými ingrediencemi: Ochutnáváme, abychom to nepřehnali, pokud máme čerstvé vejce, můžeme přidat i syrový žloutek.
2. Podáváme s topinkami. Krajíce chleba opečeme z obou stran dozlatova na oleji. Můžeme je lehce potřít stroužkem česneku nebo každému dáme na talíř očištěný přepůlený stroužek česneku.
3. Maso, upravené tvořítkem na jednotlivé bifteky, servírujeme na listovém salátu s pokrájenými cherry rajčátky, pokapaném olejem.
Zdroj: Hovězí tatarák; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-tatarak [On-line 28.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář