- hovězí loupaná plec nebo kližka
hovězí kosti
mrkev
celer
petržel
pórek
řapíkatý celer
cibule
sůl
pepř
nové koření
bobkový list
petrželka nebo pažitka
Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli a zalijeme ji studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, divoké koření, sůl a opečené kosti. Přidáme maso, polévku pozvolna přivedeme k varu a poté ji už jen tzv. „táhneme“ na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujeme kal a pěnu. Po uvaření vyjmeme maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přecedíme. Zeleninu a maso nakrájíme a vložíme zpátky do polévky. Doplníme zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/357-hovezi-vyvar/
Poslední tip, trik či komentář