Suroviny
- hovězí přední maso 500 g
- morková kost 1 ks
- mrkev 1 ks
- kousek celeru
- petržel 1 ks
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- domácí nudle
Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se dvěma litry vody. Můžeme přidat ještě morkovou kost, aby byl vývar silnější. Osolíme a vložíme celou cibuli, kvůli barvě i se slupkou. Nakonec vložíme do hrnce mrkev, celer a petržel vcelku. Když je maso měkké, vyjmeme je a nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do vývaru. Zvlášť si uvaříme nudle, které přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve dáme do vývaru. Nakonec dáme do polévky nasekanou zelenou petržel a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Hovězí vývar, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-domaci-nudle-0 [On-line 20.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář