Ingredience
- přední hovězí maso 1 kg
- játra 300 g
- majoránka 1 špetka
- česnek 5 stroužků
- domácí nudle 1 dávka
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 1 dávka
- sůl 1 špetka
- celý pepř 3 kuličky
- nové koření 3 kuličky
Maso vložíme spolu s kořenovou zeleninou do hrnce a dáme vše vařit se solí a celým kořením. Během dlouhého a pomalého varu si umixujeme z jater, strouhanky, majoránky a soli knedlíčky, které zavaříme do hotové polévky, kam můžeme také vrátit část uvařeného masa, když to máme rádi. Nakonec do polévky zavaříme dobré nudle a můžeme přidat trochu pokrájené petrželky.
Zdroj: Hovězí vývar, játrová zavářka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-jatrova-zavarka [On-line 14.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář