Ingredience
- hovězí s kostí (na polévku) 500 g
- cibule 1 kus
- menší mrkev 3 kusy
- malý celer 1 kus
- kořenová petržel 1 kus
- libeček 2 snítky
- masový vývar 1 kostka
- sůl 1 špetka
- máslo 1 oříšek
na celestýnské nudle:
- hladká nebo polohrubá mouka 60 g
- mléko 100 ml
- olej na smažení 1 dávka
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
1. Do středně velkého hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli, hovězí maso, mrkev, kořenovou petržel, celer a libeček. Zalijeme asi 2,5 l vody, přidáme sůl, kostku vývaru a oříšek másla. Na mírném ohni pozvolna vaříme, táhneme až dvě hodiny. Poté sejmeme z plotny a vybereme maso a zeleninu. Polévku ještě dochutíme a zpět vložíme na kostičky pokrájenou zeleninu (kdo má rád, přidá i obrané maso).
2. Na celestýnské nudle z mouky, mléka, vejce a špetky soli připravíme řídké palačinkové těsto. Z obou stran je osmažíme na rozpáleném oleji a poté nakrájíme na tenké nudle, které při podávání poslouží jako vložka do vývaru.
Zdroj: Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-celestynskymi-nudlemi-0 [On-line 16.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář