reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovou rýží

  • hovězí přední maso na polévku (žebro a hrudí) 500 g
  • celer 1 kus
  • petržel 2 kusy
  • mrkev 3 kusy
  • bobkový list 1 kus
  • cibule 1 kus
  • celý pepř 3 kuličky
  • zelená petrželka 1 dávka
  • sůl 1 dávka
  • játrová rýže:
  • vepřová játra 500 g
  • česnek 3 stroužky
  • cibule 2 kusy
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • polohrubá mouka dle potřeby 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • rozemnutá majoránka 1 hrst
  • sůl a pepř 1 špetka

Z masa a zeleniny vaříme vývar přibližně dvě hodiny nebo přes hodinu v tlakovém hrnci, kam ještě přidáme koření, sůl, pepř, celou cibuli. Mezitím si nachystáme rýži z vepřových jater, které rozmixujeme společně s česnekem a cibulí, přidáme vajíčko, strouhanku a mouku dle potřeby, rozemnutoumajoránku, sůl a pepř. Přes síto na halušky protlačíme do již hotového vývaru s pokrájenou zeleninou pastu na játrovou rýži a nakonec přidáme zvlášť uvařené domácí nudle z vejce a polohrubé mouky. Polévku dochutíme, jak to máme rádi, a osvěžíme pokrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou.

 

Zdroj: Hovězí vývar s játrovou rýží; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovou-ryzi-0 [On-line 22.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.