- hovězí přední maso na polévku (žebro a hrudí) 500 g
- celer 1 kus
- petržel 2 kusy
- mrkev 3 kusy
- bobkový list 1 kus
- cibule 1 kus
- celý pepř 3 kuličky
- zelená petrželka 1 dávka
- sůl 1 dávka
- játrová rýže:
- vepřová játra 500 g
- česnek 3 stroužky
- cibule 2 kusy
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- polohrubá mouka dle potřeby 1 dávka
- vejce 1 kus
- rozemnutá majoránka 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka
Z masa a zeleniny vaříme vývar přibližně dvě hodiny nebo přes hodinu v tlakovém hrnci, kam ještě přidáme koření, sůl, pepř, celou cibuli. Mezitím si nachystáme rýži z vepřových jater, které rozmixujeme společně s česnekem a cibulí, přidáme vajíčko, strouhanku a mouku dle potřeby, rozemnutoumajoránku, sůl a pepř. Přes síto na halušky protlačíme do již hotového vývaru s pokrájenou zeleninou pastu na játrovou rýži a nakonec přidáme zvlášť uvařené domácí nudle z vejce a polohrubé mouky. Polévku dochutíme, jak to máme rádi, a osvěžíme pokrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Poslední tip, trik či komentář