reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s noky

Ingredience

  • hovězí přední maso s kostí 500 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 500 g
  • divoké koření (1 bobkový list, celý černý pepř, nové koření) 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

odpalované noky:

  • hrubá mouka 60 g
  • máslo 10 g
  • mléko 100 ml
  • vejce 1 kus
  • muškátový květ a sůl 1 špetka

1. Hovězí maso vložíme do studené vody s divokým kořením a celou kořenovou zeleninou. Vaříme nejméně dvě hodiny. Poté vývar scedíme, vrátíme pokrájenou zeleninu a maso obrané z kosti. Dochutíme a podáváme s nočky.

2. Připravíme si noky: Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo, tenkým praménkem a za stálého míchání vsypeme krupici a vaříme – odpalujeme, až se těsto nalepí na vařečku a na stěny nádoby. Do prochladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ. Navlhčenou lžičkou vykrajujeme noky, které asi tři minuty povaříme v osolené vodě a poté dáme do vývaru, nebo je můžeme rovnou zavařit do polévky (může být potom ale lehce zakalená).

Zdroj: Hovězí vývar s noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-noky [On-line 15.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.