Ingredience
- malé morkové kosti 3 kusy
- přední hovězí maso 300 g
- mrkev 2 kusy
- celer 1 kus
- petržel 2 kusy
- cibule 1 kus
- nové koření 4 kuličky
- celý pepř 5 kuliček
- sůl 1 špetka
- polévkové nudle 3 hrsti
Kosti s masem, očištěnou zeleninou a kořením uvaříme na mírném ohni doměkka. Zeleninu vyndáme, nakrájíme na malé kousky a podle potřeby maso ještě dotáhneme, aby bylo krásně měkké. Když je maso také hotové, vyjmeme ho a nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme a nakrájenou zeleninu a maso vložíme zpět do vývaru. Nudle si uvaříme zvlášť ve slané vodě, přecedíme a propláchneme studenou vodou. Dáme je na dno talíře a zalijeme horkou polévkou.
Zdroj: Hovězí vývar s nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-nudlemi-2 [On-line 06.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář