Suroviny
- hovězí přední maso 1 kg
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer 1 ks
- nové koření
- bobkový list
- pepř celý
- pepř mletý
- sůl
- cibule 1 ks
- česnek dle chuti
- domácí nudle
- zelená petrželka
Maso omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Rozčtvrtíme jen celer, jinak ji vaříme vcelku. Dáme do hrnce, přidáme koření, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a táhneme na mírném stupni až několik hodin. Maso vyjmeme, vývar přecedíme a přidáme nakrájenou zeleninu. Polévku dochutíme. Domácí nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě a servírujeme je přímo do talíře, zalijeme vývarem, který ještě ozdobíme nasekanou petrželkou.
Zdroj: Hovězí vývar se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-se-zeleninou-0 [On-line 23.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář