reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar se zeleninou

Ingredience

  • hovězí maso 400 g
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 1 kus
  • půl celeru 1 dávka
  • rajče 1 kus
  • cibule 1 kus
  • česnek podle chuti 1 dávka
  • celý pepř 5 kuliček
  • nové koření 5 kuliček
  • sůl 1 špetka
  • polévkové koření 1 lžíce
  • domácí nudle 100 g

játrové knedlíčky:

  • drůbeží játra 250 g
  • majoránka 1 špetka
  • vejce 2 kusy
  • hladká mouka 3 lžíce
  • strouhanka 3 lžíce
  • půlka cibule 1 dávka
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

Opláchneme a očistíme hovězí maso, které vložíme do litru osolené vody. Přidáme koření a zeleninu a vaříme na mírném plameni, dokud nezměkne. Pak vše vyndáme a vývar přecedíme. Do dalšího hrnce si dáme uvařit polévkové nudle, zvlášť uvaříme i knedlíčky.

Příprava knedlíčků: Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená játra, cibuli, česnek. Rozmixujeme na hladkou hmotu a přelijeme do misky. Osolíme, okořeníme, přidáme tolik strouhanky a mouky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání ještě trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu. Vymodelujeme kuličky, které uvaříme a vložíme do vývaru, kam můžeme také pokrájet uvařené žebro, pokud to máme rádi. Když uděláme těstíčko řidší, můžeme ho do polévky protlačit přes struhadlo a budeme mít v polévce zavařenou játrovou rýži.

Zdroj: Hovězí vývar se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-se-zeleninou [On-line 31.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.