Ingredience:
- 600g hrášku (čerstvý či mražený),
- 600ml vývaru,
- 1 menší cibule,
- 1 smetana ke šlehání (min.30%tuku),
- toustový chléb,
- sůl,
- pepř
Cibulku nakrájíme najemno a osmažíme ji na lžíci másla do růžova, zalijeme vývarem. Do vroucího vývaru vsypeme hrášek a vaříme aspoň deset minut (čerstvý se vaří déle). Poté přímo v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem a následně ještě přecedíme přes husté sítko. Polévku zjemníme smetanou a ještě chvilinku povaříme. Polévku podáváme s krutony z toustového chleba, osmaženými na másle.
Zdroj: Hrášková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-0 [On-line 14.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář