Suroviny:
- 300 g hrášku
- 600 ml kuřecího vývaru
- půlka cibule
- řapíkatý celer
- pórek
- stroužek česneku
- máslo
- 2 dl smetany
- rohlík
- sůl, pepř
- tymián
- oregano
Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, bílou část pórku a stroužek česneku lehce orestujeme na másle. Po chvilce přisypeme hrášek, ochutíme solí, pepřem, oreganem a tymiánem a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a rozmixujeme. Na sucho opečeme krutony z rohlíku. Když jsou dokřupava opečené, přidáme do pánve kousek másla a promícháme, odstavíme z ohně. Do polévky přilijeme kapku smetany, podle chuti dosolíme nebo dopepříme a polévku přecedíme přes cedník.
Servírujeme s krutonky.
Zdroj: HRÁŠKOVÁ POLÉVKA; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-takto-upravenym-lusteninam-nelze-odolat?special=758795 [On-line 11.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář