Suroviny
- mražený špenát 1 balení
- Podravka
- vývar 1 l
- muškátový oříšek 1 špetka
- smetana na vaření 1 balení
- hrášek 1 konzerva
- pepř
- sůl
Opláchneme mražený hrášek a dáme jej vařit. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, necháme vařit doměkka, poté hrášek rozmixujeme, přidáme konzervu sterilizovaného hrášku (necháme trochu nálevu), znovu rozmixujeme, zalijeme smetanou a necháme chvíli povařit. Dochutíme solí, pepřem, podravkou. Nakonec nastrouháme trochu muškátového oříšku, při malé hustotě polévku zahustíme instantní jíškou. Můžeme podávat s krutony.
Zdroj: Hrášková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-2 [On-line 24.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář