reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrášková polévka ze Zeleného údolí

Ingredience:

  • 800g sterilovaného hrášku
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce majoránky
  • sůl, pepř
  • 20 dkg špeku nebo uzeného
  • smetana
  • muškátový oříšek
  • 1 litr vody

Osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostičky nakrájené uzené, sterilovaný hrášek i s nálevem, dusíme 5–10 minut. Přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Podle toho, jakou chceme hustotu polévky, můžeme přidat vodu. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou, opečenými kousky uzeného a nějakou bylinkou, mohou být i krutony.

Zdroj: Hrášková polévka ze Zeleného údolí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-ze-zeleneho-udoli [On-line 17.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.