Suroviny
- krkovice 5 plátků
- cibule 2 ks
- kousek másla
- sůl
- pepř
- brambory 2 ks
- smetana ke šlehání (33 % tuku)
- mražený hrášek 200 g
- oblíbené koření
- pivo
- olej
V případě potřeby vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a ochutíme oblíbeným kořením. Zapékací mísu vyložíme cibulkou, maso podlijeme (nebo potřeme) troškou oleje a zalijeme pivem. Pečeme v troubě, dokud není maso měkké.
Na přílohu osmahneme cibulku na másle, přidáme hrášek, který povaříme a podusíme doměkka. Vedle na plotně uvaříme brambory, když změknou, hrášek a brambory spojíme a rozmixujeme. Do pyré pro zjemnění přidáme horkou smetanu ke šlehání a v případě potřeby dosolíme.
Zdroj: Hráškové pyré s krkovičkou nebo kuřecím plátkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskove-pyre-s-krkovickou-nebo-kurecim-platkem [On-line 12.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář