reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškové pyré s krkovičkou nebo kuřecím plátkem

Suroviny

  • krkovice 5 plátků
  • cibule 2 ks
  • kousek másla
  • sůl
  • pepř
  • brambory 2 ks
  • smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • mražený hrášek 200 g
  • oblíbené koření
  • pivo
  • olej

V případě potřeby vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a ochutíme oblíbeným kořením. Zapékací mísu vyložíme cibulkou, maso podlijeme (nebo potřeme) troškou oleje a zalijeme pivem. Pečeme v troubě, dokud není maso měkké.

Na přílohu osmahneme cibulku na másle, přidáme hrášek, který povaříme a podusíme doměkka. Vedle na plotně uvaříme brambory, když změknou, hrášek a brambory spojíme a rozmixujeme. Do pyré pro zjemnění přidáme horkou smetanu ke šlehání a v případě potřeby dosolíme.

Zdroj: Hráškové pyré s krkovičkou nebo kuřecím plátkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskove-pyre-s-krkovickou-nebo-kurecim-platkem  [On-line 12.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.