reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém

Suroviny

  • mražený hrášek 1 balení
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • cibule 1 ks
  • máslo 1 ořech
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • zeleninový vývar 1 l
  • sůl
  • pepř

Na ořechu másla osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Pokud chceme polévku pro vegetariány, tak zeleninový, v opačném případě možno i kuřecí. Vše vaříme po dobu minimálně čtvrt hodiny. Na závěr přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Poté polévku rozmixujeme, několik kuliček hrášku si uschováme pro servírování, aby bylo vidět původní surovinu. Pokud chceme polévku obzvlášť jemnou, propasírujeme ji ještě sítem.

Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-7  [On-line 02.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.