Suroviny
- zeleninový vývar 500 ml
- cibule 1 ks
- mražený hrášek 500 g
- smetana 200 ml
- máslo
- olivový olej
- pepř mletý
- sůl
- muškátový oříšek
- toustový chléb
Nejprve orestujeme na másle pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu. Jakmile hrášek změkne, přidáme smetanu a vše společně rozmixujeme. Přes jemný cedník polévku přecedíme zpět do rendlíku a ještě pár minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a přidáme muškátový oříšek. Polévku podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-9 [On-line 25.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář