Suroviny
- zeleninový vývar 300 ml
- cibule pokrájená nadrobno 1 ks
- toustový chléb
- mražený hrášek 500 g
- pórek (pouze bílá část) 1 ks
- mléko 200 ml
- smetana 200 ml
- máslo ořech
- olivový olej
- čerstvě namletý pepř
- anglická slanina 50 g
- sůl
Nejprve orestujte cibuli na másle i pokrájenou bílou část pórku. Přidejte hrášek, promíchejte, osolte, opepřete a zalejte zeleninovým vývarem a vše přiveďte k varu. Jakmile je hrášek měkký, sundejte polévku z ohně a přilijte mléko, smetanu a rozmixujte. Přes jemný cedník přeceďte polévku zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Dle chuti dosolte a podávejte s krutony a opraženou slaninou.
Zdroj: Hráškový krém s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-s-krutony-1 [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář