Ingredience:
- 1 balení mraženého hrášku,
- vývar nebo bujonová kostka,
- lístky čerstvé máty,
- kus másla,
- 1 lžíce hladké mouky,
- pepř a sůl
- hladká mouka – jíška
Nejprve si z másla a mouky uděláme jíšku, kterou našleháme a zalijeme připraveným vývarem, který jsme si uvařili nebo udělali z kostky. Dobře promícháme a přisypeme mražený hrášek, který krátce povaříme. Můžeme ho pro zanechání krásně zelené barvy propláchnout studenou vodou. Polévku nakonec dochutíme a mixérem rozmixujeme do krému. Podáváme s lístky bazalky, kdo chce, může servírovat také s krutony a smetanou.
Zdroj: Hráškový krém s mátou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-s-matou [On-line 17.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář