reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém s opečenou bylinkovou žemlí

Suroviny

  • mražený zelený hrášek
  • zeleninový vývar
  • smetana
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pórek
  • hladká mouka
  • čerstvý rohlík nebo houska
  • malé množství másla na opečení
  • bylinky

Nejprve si na másle orestujeme v hrnci pórek na kolečka. Pórek i hrášek pak povaříme s kořením v zeleninovém vývaru, polévku zahustíme smetanou, do níž jsme rozmíchali asi dvě lžíce mouky a povaříme. Také si můžeme udělat tzv. Ameriku a mouku rozmíchat v troše vody a smetanu přidat až nakonec. Důkladně rozmixujeme.

Do hotového krému přidáme krutonky. Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme je na másle, kam přidáme nasekané bylinky.

Zdroj: Hráškový krém s opečenou bylinkovou žemlí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-s-opecenou-bylinkovou-zemli  [On-line 20.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.