Suroviny
- mražený zelený hrášek
- zeleninový vývar
- smetana
- muškátový oříšek
- sůl
- pórek
- hladká mouka
- čerstvý rohlík nebo houska
- malé množství másla na opečení
- bylinky
Nejprve si na másle orestujeme v hrnci pórek na kolečka. Pórek i hrášek pak povaříme s kořením v zeleninovém vývaru, polévku zahustíme smetanou, do níž jsme rozmíchali asi dvě lžíce mouky a povaříme. Také si můžeme udělat tzv. Ameriku a mouku rozmíchat v troše vody a smetanu přidat až nakonec. Důkladně rozmixujeme.
Do hotového krému přidáme krutonky. Žemle nakrájíme na kostičky a opečeme je na másle, kam přidáme nasekané bylinky.
Zdroj: Hráškový krém s opečenou bylinkovou žemlí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-s-opecenou-bylinkovou-zemli [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář