reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaná hovězí roštěnka v hořčicovo-cibulové salse

Suroviny

  • hovězí roštěná 5 plátků
  • plnotučná hořčice 400 g
  • žlutá cibule 8 ks
  • sůl
  • pepř
  • zeleninový vývar
  • jíška na zahuštění
  • brambory 2 kg
  • kus másla
  • pažitka

Plátky roštěnek osolíme a opepříme, potřeme z obou stran plnotučnou hořčicí a necháme v lednici asi hodinu marinovat.

Na oleji si orestujeme všechnu nakrájenou cibuli nahrubo se zbývající hořčicí, přidáme zeleninový vývar a alespoň 20 minut provaříme.

Roštěnky si na pánvi po obou stranách opečeme a přidáme do hořčicovo-cibulové omáčky i s výpekem z pánve. Vše dalších dvacet minut provaříme a na závěr lehce zahustíme jíškou a zjemním ořechem másla.

Brambory uvaříme a po scezení přidáme čerstvě nasekanou pažitku, trošku másla a trochu vývaru. Vše dokonale rozšťoucháme a můžeme podávat.

Zdroj: Marinovaná hovězí roštěnka v hořčicovo-cibulové salse; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-hovezi-rostenka-v-horcicovo-cibulove-salse  [On-line 20.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.