Suroviny
- sůl
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 750 g
- máslo 150 g
- pepř
- pórek 75 g
- šalotka 45 g
- cukr 1-2 lžičky
- zeleninový vývar 1,5 l
- smetana 150 ml
- mascarpone 150 ml
- slanina 50 g
V hrnci rozpustíme máslo, opečeme na něm pokrájenou cibuli a pórek do světle zlaté barvy, poté přidáme hrášek a cukr, krátce orestujeme a přilijeme vývar, vaříme cca 10-15 minut, aby hrášek neztratil barvu. Poté přidáme smetanu a mascarpone. Rozmixujeme a poté přecedíme přes jemné síto, dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opraženou slaninou.
Zdroj: Hráškový krém s opraženou slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-s-oprazenou-slaninou [On-line 01.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář