reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém se smetanou a mátovým olejem

Suroviny

  • mladý hrášek (lze požít mražený) 500 g
  • smetana ke šlehání 30 % 1 ks
  • olivový olej
  • máta 5 snítek
  • sůl
  • pepř

Do hrnce si dáme vařit asi dva litry vody. Když voda vře, přisypeme na pět minut hrášek. Ten pak slijeme přes cedník a necháme odpočinout. Mezitím si v robotu nebo v hmoždíři nachystáme mátový olej – olivový olej buď rozmixujeme s mátou v robotu, nebo částečně rozetřeme v hmoždíři. Pak hrášek rozmixujeme dohladka, pokud se nám nezdaří zcela jemná konzistence, krém ještě propasírujeme. Hladký krém vrátíme do čistého hrnce a ohříváme na mírném ohni, přidáme 250 ml smetany. Na závěr krém jemně osolíme. Na talířích polévku ještě pokapeme mátovým olejem a ozdobíme snítkou máty.

Zdroj: Hráškový krém se smetanou a mátovým olejem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-se-smetanou-matovym-olejem  [On-line 04.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.