Ingredience
- máslo 150 g
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- sterilizovaný či mražený hrášek 500 g
- uzené maso 250 g
- smetana 250 ml
- mléko 500 ml
- pepř a sůl 1 špetka
na krutony:
- starší rohlíky 3 kusy
- máslo 1 dávka
- bylinky dle chuti nebo bylinkové máslo 1 dávka
Z uzeného masa si uděláme vývar.
V hrnci necháme rozpustit máslo a zasypeme je hladkou moukou. Postupně přiléváme mléko a umícháme si bešamel. Poté přilijeme připravený uzený vývar a vsypeme větší část hrášku. Vše provaříme a následně rozmixujeme. Přecedíme a dosypeme zbylou část hrášku, přidáme pokrájené maso a polévku zjemníme smetanou. Poté dochutíme solí a pepřem.
Na krutony si rohlíky nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozpuštěném másle. Dochutíme bylinkami a restujeme do zlatova. Nebo pečivo rovnou restujeme na bylinkovém másle.
Zdroj: Hráškový krém z uzeného masa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-z-uzeneho-masa [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář