reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrk Hrk buchta, káva

Ingredience
piškot:

  • 2 hrnky polohrubé mouky 1 dávka
  • hrnek cukru 1 dávka
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • prášek do pečica 1 sáček
  • vejce 2 kusy
  • půl hrnku oleje 1 dávka
  • hrnek mléka 1 dávka

krém:

  • mandarinky 2 konzervy
  • šlehačka 250 ml
  • vanilkový pudink 1 sáček
  • ztužovač šlehačky 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kus
  • čokoláda na vaření 1 kus

1. Oddělíme si žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Suroviny na piškot smícháme a sníh z bílku pomalu vmícháme a vyleje na plech s pečicím papírem a dáme péct na 180 °C.

2. Příprava krému: Potřebujeme mísu s pevným víkem nebo hrnec s pokličkou. Do nádoby vylijeme celý kompot i se šťávou a přidáme ostatní suroviny kromě zakysané smetany a čokolády. Misku dobře uzavřeme a hrkáme s ní, dokud se nám suroviny nespojí v tuhý krém. Teprve nyní vmícháme zakysanou smetanu a krémem potřeme vychladlý korpus, který nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.

Zdroj: Hrk Hrk buchta, káva; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrk-hrk-buchta-kava [On-line 19.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.