Ingredience
piškot:
- 2 hrnky polohrubé mouky 1 dávka
- hrnek cukru 1 dávka
- vanilkový cukr 1 sáček
- prášek do pečica 1 sáček
- vejce 2 kusy
- půl hrnku oleje 1 dávka
- hrnek mléka 1 dávka
krém:
- mandarinky 2 konzervy
- šlehačka 250 ml
- vanilkový pudink 1 sáček
- ztužovač šlehačky 1 kus
- zakysaná smetana 1 kus
- čokoláda na vaření 1 kus
1. Oddělíme si žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Suroviny na piškot smícháme a sníh z bílku pomalu vmícháme a vyleje na plech s pečicím papírem a dáme péct na 180 °C.
2. Příprava krému: Potřebujeme mísu s pevným víkem nebo hrnec s pokličkou. Do nádoby vylijeme celý kompot i se šťávou a přidáme ostatní suroviny kromě zakysané smetany a čokolády. Misku dobře uzavřeme a hrkáme s ní, dokud se nám suroviny nespojí v tuhý krém. Teprve nyní vmícháme zakysanou smetanu a krémem potřeme vychladlý korpus, který nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.
Zdroj: Hrk Hrk buchta, káva; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrk-hrk-buchta-kava [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář