Ingredience:
- 5 hrušek
- 1 lžička sypaného černého čaje
- 1 l bílého vína
- 3 hřebíčky
- 1 rulička skořice
- 300g cukru
Hrušky oloupeme. Přivedeme k varu víno, přidáme do něj černý čaj, ideálně earl grey. Vmícháme veškeré koření a nakonec cukr. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme celé oloupané hrušky. Necháme probublávat, dokud nezměknou. Poté hrušky vyjmeme, aby vychladly. Vyčkáme, až se obsah rendlíku pomalu zredukuje na sirup, s nímž posléze hrušky servírujeme.
Zdroj: Hruška dušená v čaji a víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-dusena-v-caji-vine [On-line 09.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář