- máta
- solamyl 1 lžíce
- hruška 5 ks
- cukr krystal
- červené víno sladší 1 láhev
- mražené lesné plody 1 balení
- vanička vanilkové zmrzliny 1 g
- mandle 1 sáček
Cukr rozpustíme v karamel, který zalijeme vínem. Poté čekáme, dokud se karamel nerozpustí. Přidáme očištěné hrušky zbavené jádřinců a slupky. Pozvolna vaříme do změknutí. Víno se zatím redukuje. Poté hrušky vyjmeme, do omáčky přidáme lesní plody a lehce je prohřejeme. Zahustíme máčeným Solamylem nebo smetanou.
Do středu talíře postavíme hrušku, přelijeme horkým ovocem, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny, nasekané mandle a snítku máty.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hruska-v-karamelu-s-horkymi-lesnimi-plody [On-line 20.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář