reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hruškový dezert

  • cca 300 g listového těsta
    250 ml mléka
    250 ml smetany na šlehání
    370 g cukru
    110 g hrubé mouky
    150 g žloutků
    vanilkový lusk
    cca 100 g plátků mandlí
    cca 8 hrušek

Vymazané zapékací misky vyložíme listovým těstem. Mléko, část smetany, cukr a vanilku uvedeme do varu a zahustíme zálivkou z mouky, žloutků a zbytku smetany. Krátce provaříme, je-li třeba, propasírujeme a začneme s plněním. Vrstvy krému a mandlí střídáme tak dlouho, dokud nejsou misky ze dvou třetin plné. Teprve pak ořízneme přebytečné těsto, ozdobíme plátky kompotovaných nebo čerstvých hrušek a dáme asi na 35 minut do trouby na 200 stupňů.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/430-hruskovy-dezert/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.